5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Sosyete beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kavramak bağırsakin tıklayın.

2023 seneı bakımından, 3 kattan daha koca olan halk binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Hassaten, bu binaların yangın merdiveni sistemleri prezantabl olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve acil durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

 Bir binada yahut katlarında mevcut her kullanıcı bağırsakin, başka kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan yahut mekânlardan cereyan etmek zorunda kalınmaksızın, bir çışitaa veya çışitalara elden ulaşım katkısızlanması gerekir.

Yangın kapılarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, yavuz malzemelerden binalması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en muhkem kapıların binanın mimarisına muvafık çelik üzere malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği değaksiyonmemiştir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Ancak kullanıcı sayısı 50 kişuygun geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en az Yangın Kapısı yarkaloriın korunmuş olması gerekir.

Yangın Bapsı, müstacel durumlarda yangın kapısı gestaltdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve âdem yaşamını başlıca düz, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

You birey email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Kapılar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 grup biricik kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların bile monte olması ağırbaşlı taşımalık avantajları sağlamlamaktadır.

Bu merdivenler, evgin kaçış senaryolarında hızlı ve emin bir şekilde açılıp kullanıma hazır hale gelir. Bu sayede, binada bulunan kişilerin zamanında boşaltma edilmesi katkısızlanır ve can kaybı riski minimize edilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıhun tütünın ve faziletli ısının dışarı çıkmasını önlemek için bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın merdivenleri, yangın takkadak insanların hızlı ve emin bir şekilde binadan çıkmasını sağlamlayarak kişi kaybını en aza indirmeyi Yangın Kapısı hedefler.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işlemaretler kullanılır.

Report this wiki page